29465835-FByEH

Fin läsning om fisket i Strömmen

Till vår chatt kom det en länkinlägg av Jonas Gavelin och hans blogg. Mycket fin o intressant läsning så jag lägger ut även en länk här för de som missat den i chatten. Tack Jonas

 

Länk till Jonas Blogg

2011 - Kvällen jag kommer att minnas OLGA är här (Tarik hade henne på)

Gårdagens fiske bjöd för min del på en riktigt grov fisk s.k. OLGA som varje år brukar fastna på någras krok men ingen har hittills fått upp henne vilket man förstår först efter att man haft henne på kroken. Hon brukar parkera sig högt uppe i strömmen i höjd med vår kära stadsministers port. Jag har haft glädje under går kvällens fiske att få henne på kroken och känna på hennes råa styrka. Hon tog flugan och bara stod kvar på plats utan ens en tanke på att visa mig att det var en fisk, först när jag lyfte på spöt och hon kände att det är nåt som var på tok vände hon tvärt och påbörjade den kanske 70 meter långa rusningen nerströms mot det mittre valvet som hon avklarade på  max 4-5 sekunder, min helt åtdragna broms på en 6500 rocket var bara en lek för denna fantastiska fisk. Linan bara sköt ut ur den Det var flera fiskare som stod och bara undrade vad är som händer, sedan hon nått valvet fick hon med sig en till piercing i form av en liten grön fluga. Men, men efter en sån rusning undrar man verkligen om det är över huvud taget möjligt att få stop på en sån grov fisk i strömmen. Men nu fick jag i alla fall nöjet att bekanta mig med denna fantastika Olga och det är det som gör fisket i strömmen till det vad det är när man vet att det finns så grov tanter där.

Jag önskar alla denna upplevelse och hoppas att nån får upp henne åtminstånde upp till ytan så man får se denna graciösa dam. Om inte hoppas hon forsätter att återvända till sin parkeringsplats i många år till.

Skit fiske. Tarik

Till minne av Kerry f.d. tillsynare & Eldsjäl i Strömmen

Det kom ett mail till oss av Daniel Segatow som vill att vi minns en stor strömmen eldsjäl dvs. Kerry Jonsson. Så här kommer en länk på en artikel som har publicerats i Aftonbladet 2001 om honom. R.I.P. Kerry

 

Klicka här för att komma åt artikeln.

2012 - Olgas kåte Lax-make Ivan Uppföljning till Tariks Berättelse

Hej alla!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Laxhanen Ivan (maken till Tariks Olga) se till vänster

En episod ur verkliga livet "in the Ghetto", hände för två år sedan en mörk Septembernatt 2010.

Denna Story är sann, var själv med när det hände !! Finns säkert andra vittnen.

 

Se Tariks berättelse till vänster om Madamen Olga.

 

Detta handlar om "Laxhanen Ivan"

Olgas kåte Lax-gubbe.

 

Det begav sig i Norrström i Ghettot, Lax & Öring gick till i September, folk gick man ur huset och köpte spö, rullar, sänken, flugor och annan fiske-godis.

Så även en yngre kille som aldrig någonsin hade fiskad i Strömmen.

Han ställde sig framme i mitten av muren och hivade sina prylar och det gick ju hyggligt till en början. En hel del folk som vanligt längst framme.

Så plötsligt hörde man hans vrååål,

"FIIIIIISK" !

Alla vevade in snabbt som attan plikttrogen som man ju bör göra.

Det gungade rejält i killens spö, fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Problemet som uppdagades strax, fisken "Ivan den förskräcklige" den kåte maken till "Olga" simmade varken uppströms eller nedströms utan stannade hela tiden på samma ställe men sög i spöet fram och tillbaka, igen och igen.

Tills någon upptäckte, linan gick tvärs över Strömmen och slutade inte alls i vattnet.

Killen hade kastad för långt och landade i den stora busken mitt emot UD.

Det var buskens grenar som gjorde våldsamt motstånd, inte den beryktade "Laxhanen Ivan".

 

Det blev ju många muntra vrål-skratt det vill jag lova.

Killen (som ursprungligen kommer från Italien) packade kort därefter ihop och åkte hem.

 

"Skitfiske"